رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران گفت: علی‌رغم پتانسیل‌های بالایی که در صنعت تابلوی برق ایران وجود دارد، طی دو سال گذشته به‌دلیل وجود مشکلات ارزی با چالش‌های متعددی مواجه شدیم تا جایی که اگر این شرایط بهبود پیدا نکند، بسیاری از مجموعه‌های این صنعت تعطیل خواهند شد.
 



سیدعلی کهفی
 


سید علی کهفی قانع امروز در نشست خبری درباره چالش‌ها و مشکلات صنعت تابلوی برق ایران، اظهار کرد: مشکل این صنعت جدا از مشکل صنایع دیگر نیست. متاسفانه کشور ما به دلیل فاصله دو نرخی بودن ارز دچار چالش‌های متعددی شده است، تا جایی که مشکل بسیاری از صنایع به دلیل این مساله حاد شده است.
 
وی با تاکید بر این‌که بسیاری از تولیدکنندگان تابلوی برق با مشکل تامین تجهیزات مواجه هستند، ابراز کرد: صنعت برق به دنبال ایجاد پشتوانه و حل این مسائل است که تاکنون این مشکلات برطرف نشده، اما انتظار می‌رود که دولت راه‌حل اساسی برای حل این مساله پیدا کند.
 
به گفته رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران، صراحتا می‌توانیم ادعا کنیم که هیچ‌گونه تابلوی برقی در دنیا وجود ندارد که مهندسان ایرانی قادر به تولید آن نباشند، اما به دلیل مشکلاتی که در داخل وجود دارد، بعضا توان تولید انواع این تابلو نیست.
 
کهفی قانع در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که آیا در تولید تابلوها متکی به توان داخل هستیم، گفت: مواد اولیه مورد نیاز تابلوی برق از داخل کشور تهیه نمی‌شود، چراکه تولید برخی قطعات اقتصادی نیست و برخی دیگر از قطعات نیز به‌دلیل این‌که تحت لیسانس کشورهای اروپایی هستند از آنجا تهیه می‌شود.
 
وی درباره حاشیه سود تولید تابلوهای برق در کشور ادامه داد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته حاشیه سود این کالا 20 درصد است، اما اگر بازار ثبات نداشته باشد، نمی‌توان فروش را تضمین کرد. در این بین یکی از مشکلات شرکت صنعت برق، عدم وصول مطالباتشان تعریف می‌شود که لازم است به این مساله توجه شود.
 
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران درباره ظرفیت تولید تابلوهای برق در ایران، اظهار کرد: در طول سال ظرفیت تولید 250 هزار سلول تابلوی برق در کشور وجود دارد که این عدد سه برابر نیاز داخل کشور است، لذا می‌توان نتیجه گرفت که پتانسیل بالایی در حوزه صادرات این کالا وجود دارد.
 
کهفی قانع در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این‌که این صنعت در حوزه انتقال تکنولوژی تا کجا توانسته پیش برود، ادامه داد: رشد این صنعت در طی سالیان گذشته به خوبی دیده می‌شود و می‌توان صادرات تکنولوژی به یک شرکت اروپایی در شرکت روسیه را نقطه قوت این صنعت به شمار آورد، چراکه در حال حاضر این صنعت توانسته در کشورهای هدف و بازارهای صادراتی دنیا جایگاه خوبی را پیدا کند.
 
وی ادامه داد: متاسفانه به‌دلیل وجود مسائل و مشکلاتی که اغلب جنبه سیاسی و اجتماعی دارد، نمی‌توانیم پروژه‌های متعددی را در کشورهای دیگر بگیریم. البته باید این موضوع را نیز مطرح کرد که تابلوی برق به تنهایی قابلیت صادرات را ندارد، چراکه این کالا یک کالای نهایی نیست و باید در قالب پروژه‌های بزرگ گنجانده شود.
 
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران با تاکید بر این‌که در سال‌های گذشته به‌دلیل مشکلات زیادی که در بخش صادرات داشته‌ایم، شرایط خوبی برای این صنعت رقم نخورده است، تصریح کرد: با توجه به خصلت تابلوی برق لازم است تا به صادرات خدمات مهندسان مشاور توجه شود تا از این طریق بتوان علاوه بر افزایش صادرات این کالا به دنبال افزایش ارزی‌آوری برای کشور بود.